Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Van egy régi mondás!

Nem baj, ha kövér vagy, betegség esetén lesz miből leadj!

 

 

 

No, ez a tévhit sok betegség okozója! Alapvetően tényleg van miből leadni, de a túlsúly sok egyéb betegség okozója!

 

 

 

Ne rögtön lássunk rémeket, csak nézzük mi az amit egy túlsúllyal rendelkező ember nem tud megcsinálni:

 

1, Nehezen tud futni a troli, villamos és a gyerek után.

 

2, Nehezen tudja le és felvenni, befűzni a cipőjét!

 

3, A lépcső járás nagy megterhelés a számára.

 

4, Biciklizés közben "lefolyik" a nyeregről, kényelmetlen ülni, nyomja a ........:)

 

5, Állandóan új ruhatárat kell beszerezzen, de tárolni a régit, hátha egyszer mégis beteg lesz és belefogy!

 

6, Szükség esetén nem látja a "célszerszámot! Annak idején Édesapámnak volt erre egy vicces mondása: "Emlékmű felett egy dombormű"! :) Hisz nem csak szükség esetén szükséges használni! :)

 

 

 

 

Nos így hírtelen a kényelmetlenségekről, vicces formában. Ezek csak esztétikai problémák. Ami viszont esetleg lelki problémává is alakulhat, ami már szintén a betegséghez vezethet!

 

 

 

 

 

Sajnos van a túlsúlynak komolyabb, akár életveszélyes következménye is!

 

Szívprobléma:

 

Az elhízás okozta legsúlyosabb szívbetegségek közé tartozik a szívinfarktus, a szívelégtelenség és a szívritmuszavar - ezek mindegyike szinte pillanatok alatt életveszélyes állapotot idézhet elő. Biztos hallottál már az "elhájasodott" szívről. Ami nem csak a szívet, de az összes szervet érintheti.  Ebből következhet a magas vérnyomás, a nehéz légzés, a szorítás a szív tájékon.

 

 

 

Rákot is okozhat a súlytöblet.

 

A daganatos sejtek kialakulásához a nagymértékű túlsúly is hozzájárulhat. Ez ellen azonban könnyű és változatos táplálkozással is felveheted a harcot.

 

 

 

Izületi betegségek okozója is lehet a kövérség.

 

A túlsúlyos ember izületei nagy terhet kell cipeljenek. Így a hát, a derék, a lábak izületei meggyengülnek, majd a porcok is elkophatnak, ami igen erős fájdalommal jár.

 

 

 

Terméketlenségre is hatással van, mert a női test hormonháztartása rendkívül érzékenyen reagál a bevitt tápanyagok mennyiségére és minőségére.

 

 

 

A depresszió is a mai kor tünete. Ezt is okozhatja például a nem megfelelő esztétikai kinézetünk, a stressz, amely miatt esetleg megnő a nassolási kedvünk.  Ez aztán, főleg nőknél ördögi körforgásba csaphat át.

 

 

 

Mit tegyünk tehát egészségünk megóvásáért?

 

Elsősorban: mozgás - : mozgás - : mozgás - : mozgás - ....... Ez lehet bármilyen kedvenc sport tevékenység, úszás, futás, biciklizés, focizás, joga,  kocogás, kacagás :)

 

 

 

Aztán az étkezési  szokásaink felülbírálta. A nassolási vágy leküzdése, a minőségi taplálék fogyasztása, a mennyiség ellenőrzés alatt tartása.

 

 

 

 

 

A SPIRULINA egy természetes MULTIVITAMIN, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék.

 

A ganoderma, gazdag poliszacharidokban, szerves germániumban, vitaminokban és ásványi anyagokban..

 

A M ycoVeggie  alacsony zsírtartalmú, koleszterin-mentes, vízoldható és nem vízoldható rostokban gazdag, egyedülálló keverék, mely gondosan válogatott gyógynövények, gombák, zöldségek, gyümölcsök, valamint kínai zöld tea és spirulina keveréke.

 
 

 

Utolsó kép


Elérhetőség

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 9441
30 nap: 868
24 óra: 30